פענוח בדיקת MRI שדיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

20/08/2017 | 20:53 | מאת: שרה

שלום רב, אני בת 41 אמא ל 4. לפני שלושה שבועות עברתי בדיקת ממוגרפיה ו US בשל סימפטומטיקה דמית צד ימין. בממצאים: רקמה פיברוגלנדולרית פזורה. שד ימין גושים שפירים יציבים שעה 10 קרוב לפטמה 0.9X0.7 ס"מ ושעה 9: 1.5X0.8X1 ס"מ. בתי שחי תקינים. ימין דוקט אקטזיה קלה עם מעט תוכן לכוון שעה 9 ללא סימני ויאביליות ב US. המלצות: השלמת בירור MRI שדיים.\ לפני מספר ימים עברתי בדיקת MRI שדיים, להלן התשובה: האדרה פרנכימלית לאחר הזרקת חומר ניגוד קלה. האדרה לא גושית (NME)סגמנטלית בגודל 3.5 ס"מ בשעה 8 עד 10 מאחורי פיטמה מימין, בתוכה מיד מאחורי פיטמה הודגם גוש 7 מ"מ BIRADS 4. מספר גושים מימין - ללא האדרה חשודה. דוקטאל אקטזיה רטרואראולרי מינימלית מימין. הבדיקה ללא ממצא או מוקדי האדרה חשודים נוספים בלוטות לימפה בבתי השחי נראות תקינות. לסיכום: קורלציה בהנחיית אולטרסאונד וממוגרפיה והמשך בירור היסטולוגי. מה פירוש הממצאים בבדיקת MRI? ומה פירוש הסיכום?\ אודה על תשובה בהקדם האפשרי.

היי, היית חשה יותר בטחון היום אילו הרופא המפענח היה מסתכל בממוגרפיה והאולטרסאונד ומשווה. על פניו- רושם כי הגוש שנראה בmri מתאים לגושים שנראו גם בעבר באולטרסאונד. כתבת birad 4 וחסר האות אחרי (4a,4b..) כך שלא יכולה לפענח לך. 4a הוא דרגת חשד נמוכה לדוגמא. אחזור להתחלה- צריך לברר איזו צינורית מפרישה דם ולדגום אותה . למען השקט הנפשי- רוב הגושים הם פפילומות-שפירים ביותר. תחזרי לכירורג השד לסיום הבירור שבוע טוב ובשורות טובות במהרה

מנהל פורום כירורגיית שד