פענוח תוצאות אולטרסאונד וממוגרפיה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

23/07/2017 | 23:04 | מאת: דור

שלום, אני בת 44 ועשיתי בדיקת ממוגרפיה שיצאה תקינה לחלוטין ב2 השדיים BIRADS 1. בבדיקת האולטרסאונד נמצא בשד שמאל גוש סולידי, בשעה 10 כ-6 ס"מ מהפטמה. הגוש בגודל 0.80 ס"מ, אובלי, מוגדר, היפואקוגני, ספק ציסטי. BIRADS 3 - ממצא כנראה שפיר. הרדיולוג המליץ לערוך ביופסית trucut. אשמח לדעת משמעותם של הממצאים?, ומדוע עלי לערוך ביופסיה? תודה

23/07/2017 | 23:08 | מאת: דור

בהמשך להודעה הקודמת חשוב לי לציין שבית השחי תקין ב-2 הצדדים

שלום לך, הגוש המתואר בעל מראה שפיר. לפי פענוח הרדיולוג סבירות לממאירות נמוכה מאד (כ2%) בשביל לדעת בוודאות שאכן מדובר בגוש שפיר/ציסטה ביקש הרדיולוג לבצע דגימה מהאזור. תוך מספר ימים מהביצוע תהיה תשובה סופית. בהצלחה!

23/07/2017 | 23:14 | מאת: דור

תודה רבה על התשובה המהירה

מנהל פורום כירורגיית שד