גוש סולידי בשד - גוש או ציסטה?

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

27/04/2017 | 07:02 | מאת: אורית

"גושים סולידיים: בשעה 2 כ-3 ס"מ מהפיטמה הודגם גוש בגודל 0.60 ס"מ אובלי, מוגדר, היפואקוגני BIRADS 4A ממצא חריג דרגת חשד נמוך המלצות: RUCUT BIOPSY תחת סונר ולחזור על בדיקת US אחרי 6 חודשים" זו התשובה שקיבלתי בUS סונר לאחר ממוגרפיה. בת 49 אין רקע של סרטן שד ב משפחה. השאלה שלי היא: אם המונח "היפואקוגני" פירושו נוזלי ובטח הכוונה לציסטה כיצד הוא יכול להיות גם סולידי שפירושו מוצק? ואם זה דרגת חשד נמוכה מדוע צריך לבצע ביופסיה?

גוש סולידי אינו ציסטה שכן ציסטה היא מעין כיס עם נוזל וגוש הוא מוצק. בדרגת חשד נמוך מקובל לעשות ביופסיה על מנת לדעת בוודאות שלא מדובר בממצא גידולי. כ10 מתוך 100 מקרים של גוש שנראה כך מדובר בממאירות ולכן עורכים ביופסיה. בהצלחה

01/08/2017 | 01:41 | מאת: רונית תותים

האם בביופסיה תחת אולטרא סאונד שנראה שנוזל ותוך כדי הרופא מבין שזה לא נוזל או סולידי.. מה זה אומר?? תוך כמה זמן מרגעה הבדיקה במעבדה אפשר לדעת באיזה גוש מדובר?

מנהל פורום כירורגיית שד