גוש בשד בזמן הנקה שאינו נצפה באולטראסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

18/04/2017 | 20:22 | מאת: הילה

שלום אני בת 29 מניקה ילדה שניה כבר במשך שנה וחודש. לפני עשרה חודשים שמתי לב לגוש קטן מתחת לפטמה. אמא שלי חלתה בסרטן השד בגיל 56 .ללא גנטיקה בבדיקה הסטנדרטית שעושים. מהר פניתי לכירורגית שד שהפנתה לאולטראסאונד מכיוון שהגוש לא הודגם על ידי הטכנאית . נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד שיבוצע על ידי רופא. בבדיקה הושם דגש על האזור הרטרואריאולרי מימין על פי הכוונתי לגוש נמוש ועל פי ההפנייה. באזור רטרואריאולרי משני הצדדים הודגמו צינוריות חלב בולטות יותר מימין. לא הודגם כל ממצא חשוד דו צדדית. בלוטות במראה תקין בבית השחי. לסיכום birads2 ללא ממצא חשוד. אני מאוד לא רגועה וחוששת שהבדיקה לא מתאימה לגושים קטנים מ1 סמ. כמו כן קראתי שהבדיקה לא אמינה בזמן הנקה.מה נדרש לעשות על מנת לוודא שהכל תקין? הייתי בחוות דעת נוספת ולא התייחסו אליי כל כך. אני מרגישה שיש גוש קטן קשה בתוך הצינורית שמפריע לחלב ולא מצליחה לשחררו אשמח להכוונה האם יש לשקול MRI? תודה רבה

הייתי חוזרת לרופאה הראשונה ונבדקת שנית, אם הגוש ייראה חשוד ניתן לעשות לו ביופסיה ולסיים את הסאגה הזו עם תשובה.. בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיית שד