גוש בשד בהריון מסוכן ?

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

23/02/2017 | 13:57 | מאת: נוי

שלום רב. לפני 6 וחצי שנים , בהריון הראשון נמצא גוש בשד ימין. באולטרסאונד מצאו גם בלוטה בבית השחי השמאלי. הגוש נעלם מיד אחרי הלידה ובבית השחי הגוש הזה מלווה אותי עד היום ועשיתי פעמיים ביופסיה שיצאה תקינה. עכשיו בשבוע 29 להריוני. שוב גוש בשד ימין. זז כשאני נוגעת בו. אני במעקב פעם בשנה , אולטרסאונד שד אחרון שעשיתי היה לפני 8 חודשים ממש לפני הכניסה להריון. האם גוש זז אומר שהוא שפיר ? האם חייבת ללכת לבדיקה מיידית ובהולה ? האם כדאי לחכות לאחרי הלידה ? תודה ..

23/02/2017 | 13:58 | מאת: נוי

אני בת 33. בלי סיפור משפחתי.

נשמע שגופך אוהב להכין לך הרפתקאות הריון. כמובן לפי תיאורך כנראה שוב מדובר בגוש שפיר. עם זאת, ולא בצורה בהולה, כדאי לפנות לבדיקת כירורג שד וגם להשלים אולטרסאונד לפי הצורך. בהצלחה בהריון!

23/02/2017 | 17:25 | מאת: נוי

תודה רבה על התשובה (: אכן הפתעות שהייתי מוותרת עליהם. תודה !

מנהל פורום כירורגיית שד