אלוטראסאונד שד - שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

05/02/2017 | 11:17 | מאת: שני

בת 26, הייתי אצל כירורג שבבדיקה ידנית אבחן מסטופטיה פיברוצסטית והפנה אותי לאולטראסאונד. התוצאות: שד שמאל - בשעה 12 סמוך לפיטמה, הודגם גוש היפואקוגני מוגדר היטב בגודל 1.8 ס"מ. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. BIRADS 3 שד ימין - בשעה 12 סמוך פיטמה, הודגמו שני גושים צמודים היפואקוגנים, מוגדרים היטב, בגדלים של 1.2 ס"מ ו0.8 ס"מ. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. BIRADS 3 מה זה אומר? יש לי תור רק בעוד חודש ואני אשמח לכל אינפורמציה... האם זה תקין לשד "מגורגר"? צריך בירור נוסף? תודה רבה מראש

זה אומר שיש לך 3 גושים בעלי מראה שפיר ועל פי דירוגם הסיכוי לממאירות נמוך ביותר. אני אישית ממליצה לעשות ביופסיה מהגוש בצד אחד ובצד שיש שניים - דגימה מהגדול ביניהם. יש שימליצו על ביקורת באולטרסאונד בעוד 6 חודשים, שתי ההמלצות טובות. בעיקר- אין סיבה לדאגה

05/02/2017 | 13:45 | מאת: שני

תודה רבה על התשובה המהירה. עזרת לי מאוד

בשמחה

מנהל פורום כירורגיית שד