קוצר ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/09/2003 | 22:54 | מאת: os

מדובר בילד בן כמעת 5 שנים. לפני כשנה , בבדיקת ראיה שיגרתית במסגרת טיפת חלב, התברר שהילד אינו רואה כמעט כלום בעין השמאלית. לאחר בדיקת ראיה במסגרת בית חולים התבררו התוצאות הבאות: עין שמאל - 6/36 , עין ימין 6/6. בהמשך קיבל משקפים לתיקון ראיה בעין שמאל בלבד. האבחנה: anisometropia or aniseiconia, astigmatism, amblyopia refractive לאחר כחצי שנה בה הילד מרכיב משקפים, כולל כ- 4 עד 5 שעות של חסימת העין הטובה (במטרה לאמץ את העין החלשה) נבדקה ראיתו פעם נוספת. לצערי התוצאה אינה מצביעה על שיפור. מה עוד ניתן לעשות על מנת "להציל " את העין החלשה (שמאלית) ???

10/09/2003 | 09:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום רב, כללית- הנושא הזה (עין עצלה בגלל מספר משקפיים גבוה בעין אחת) הוא הנושא ה"כאוב" ביותר ברפואת עיניים בילדים. 4% מהאוכלוסיה סובלים מדרגות שונות של הבעיה הזו עם ליקוי ראיה קבוע כל החיים, וכולם היו יכולים להמנע אם היו נבדקים בגיל שנה כולל בדיקת משקפיים (כפי שאנחנו מטיפים כל הזמן, אך אין שומע). ותשובה ספציפית- סיכויי ההצלחה (=להגיע לחדות ראיה של 6/9 לפחות בעין העצלה) הם לא טובים בגיל זה, אבל כבר היו הצלחות יפות. הגישה שלי במקרים אלו היא טיפול אגרסיבי ביותר (סגירה של כל שעות היום פחות שעתיים, וביקורות תכופות (כל 2-3 שבועות )מ לוודא שלא נגרם נזק לעין הטובה. להערכתי בשלב כזה מאוחר, צריך או "לירות בכל התותחים" או לוותר. אין טעם בסגירה חלקית. (הילד סובל מהטיפול אותו דבר, וסיכויי ההצלחה קטנים בהרבה.) אשמח, אם תרצי, "לחבר" אותך להורים שעברו טיפול כזה בהצלחה, לצורך "חיזוק מורלי" שהוא חשוב לעמידה בטיפול. כמובן שהיו גם כשלונות. לא היה לי בנתיים מקרה של פגיעה בראיה בעין הטובה עקב הטיפול. דר.נוימן דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה