קוצר ראייה לא הגיוני

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/09/2003 | 17:25 | מאת: ליאת

ביתי בת ה-11 החלה לסבול לפני כשנה מקוצר ראייה. כיום היא הגיעה למספר 2 בשתי העיניים. שאלתי היא כיצד זה ייתכן משום שאני ואביה של הילדה לא סובלים מקוצר ראייה. (שנינו בני 37). שאלתי השנייה היא האם קוצר הראייה יכול להיגרם מפגם בהריון או בתהליך הלידה? אשמח לקבל את תשובת הרופא ומניסיונם של גולשים אחרים. תודה

07/09/2003 | 19:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליאת שלום, אין קשר לעובדה שלכם אין קוצר ראיה. קוצר ראיה בהרבה מקרים אינו גנטי, ואפילו במקרה שלכם, העובדה שלכם אין קוצר ראיה לא אומרת שאתם לא נשאים במידה וכן גנטי. 2- לא ידוע על קשר בין קוצר ראיה "רגיל" (כזה המתפתח בגיל בית הספר, להבדיל מקוצר ראיה פתולוגי-ילד שנולד עם 8.0- בכל עין), ובין בעיות בהריון ובלידה. דר. נוימן. (גם אני אשמח אם עוד גולשים יתרמו מנסיונם, הפורום הזה יותר מדי בצורה של שאלות ותשובות, ולא שיחה בנושא)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה