דלקת בעיין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/09/2003 | 11:38 | מאת: גל

כפי שכתבתי לך לפני מספר ימים לבתי בת ה-9.5 חודשים יש דלקת בעיין והיא מטופלת ע"י אופטי ג'נטה 3 פעמים ביום. מספר שאלות: 1. מה הדרך הטובה ביותר לשים לה את הטיפות (היא נורא מתנגדת ואני חוששת שהטיפות לא נכנסות לה לעיין. ניסינו גם תוך כדי שינה, אך היא מתעוררת). 2. כמה זמן להמשיך עם הטיפול? (נראה שיש הטבה, אך פעם קודמת שהפסקנו עם הטיפות בגלל ההטבה, הדלקת מיד חזרה)? 3. האם עליי להחליף לה כל יום את כלי המיטה? האם יש קשר בין היותה מצוננת לדלקת? המון תודה לך.

03/09/2003 | 20:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגל שלום, לא ענית לשאלות שלי, יש לי תחושה חזקה שיתכן ומדובר בחסימה בדרכי דמעות ולא בזיהום המצריך אנטיביוטיקה. לשאלותיך: לעיתים צריך שני אנשים כדי לשים טיפות לתינוק. האחד מחזיק את התינוק בידיים ומייצב את הראש, והשני ביד אחת מפשק את העפעפיים וביד השניה מטפטף טיפה או שתיים לתוך שק הלחמית. וכאן בא החלק החשוב ביותר: כדי שהתרופה תגיע לרמה סבירה בעין, המטפטף ממשיך להחזיק את העפעפיים פתוחים עוד כ-10 שניות לאחר מתן הטיפה. אם מאפשרים לתינוק למצמץ מיד כאשר הטיפה פוגעת בעין, לא נשאר בשק הלחמית כלום. כמה זמן להמשיך תלוי באבחנה המדוייקת ובתגובה לטיפול. החלפת כלי מיטה יומית רק אם יש זיהום חיידקי חמור והפרשה משמעותית של מוגלה. אם יותר הפרשה כאשר מצוננת, הדבר יכול להצביע או על אטיולוגיה וירלית (לא צריך אנטביוטיקה) או על הצרות בדרכי הדמעות (המעבר הצר נחסם לגמרי כאשר יש גודש באף- לא צריך אנטיביוטיקה). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה