התדרדרות ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/08/2003 | 20:17 | מאת: rita

ההתדרדרות של הראיה שלי מהירה מאוד לפני שנה היה לי -1.0 ועכשיו אני במספר -3.75 ואני בת 18... אני משתמשת גם בעדשות וגם במשקפי ראיה... אם יש משהו לעשות כדי למנוע את ההתדרדרות אשמח לדעת!

02/09/2003 | 08:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לריטה שלום, אפשר לשקול טיפול על ידי אטרופין+ משקפיים ביפוקליים, תלוי בסוג קוצר הראיה שלך, כמות העבודה לקרוב שאת עושה בתקופה זו, וכן אם מאמינים בשיטה זו, שלמרות שהיא קיימת כבר שנים ומשתמשים בנ במרכזים גדולים בעולם, היא לא נחשבת שיטה "מוכחת" ויש הטוענים שאינה אפקטיבית. אם מעניין אותך, שווה בדיקה. אני ראיתי עד היום תוצאות טובות מאד (עצירת ההתקדמות בקוצר הראיה) בטיפול זה, אם כי כולם היו בגילים צעירים יותר ממך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה