אבחון תסמונת דוויין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/12/2016 | 21:41 | מאת: מור

דר נוימו שלום רב, הבחנתי כי לביתי בת ה7 חודשים ישנה פזילה קטנה לעיתים כאשר מסתכלת בזוית מסויימת, ולכן ביקשתי מרופא המשפחה שיסתכל. הוא לא ראה משהו חריג אך הפנה אותנו לרופא עיניים לשלול עין עצלה. בבדיקה של רופאת עינים (שאורכה לא עלה על 2 דקות) איבחנה תסמונת דוויין והסבירה כי לא קיים פתרון לנושא. האם ניתן לאבחן בגיל כה צעיר? או שיכול להיות שהמקרים הבודדים האלו יעלמו? היית ממליץ לגשת לחוות דעת נוספת? אני מאוד לחוצה מהאבחון

05/12/2016 | 20:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למור שלום, שתי דקות מספיקות לקבוע את האבחנה, ואחר כך צריך להקדיש את הזמן הנדרש להסביר את התסמונת ולענות על השאלות שלך. ניתן לאבחן בגיל זה, ותסמונת דווין לא חולפת עם הגדילה. בכללי בדרך כלל אין מקום לדאגה, אבל יש סוגים רבים של דווין. ממליץ לתחזרי לרופאה עם השאלות, או שתפני לרופא עיניים לילדים אחר שיבדוק, יאשר/ישלול את האבחנה, וייתן לך את ההסברים והתשובות המתבקשות. דר. נוימן

06/12/2016 | 21:32 | מאת: מור

הבנתי שאתה מקבל מטופלים גם בכפר סבא, האם כך? במידה וכן אשמח וארצה להגיע רליך לבדיקה נוספת ומתן הסברים. מאז האבחנה אני רק מנסה למצוא מידע על הנושא. תודה על המענה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה