עיניים בגודל שונה אצל תינוקת בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/11/2016 | 17:57 | מאת: ronche

שלום, לביתי בת ה3 חודשים עין אחת קטנה מהשנייה. זה ככה מהלידה (בעין שנראית קטנה יותר היתה חסימה בשק הדמעות כשנולדה וזה הסתדר תוך שבועיים בערך). העפעפים בשתי העיניים נראים פתוחים במידה שווה. לא נראית פזילה (בעין בלתי מקצועית). האם זה מצביע על בעיה כלשהי? מומלץ לקבוע תור לרופא עיניים? תודה מראש

05/12/2016 | 20:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הבדל בגודל בין העיניים חשוד מאד לפתולוגיה בעין הקטנה יותר. (לעיתים רחוקות גלאוקומה מולדת גורמת לעין גדולה יותר, אבל היו צריכים להיות סימנים נוספים). יש בהחלט מקום לבדיקת עיניים מקיפה, בהקדם האפשרי, על ידי רופא עינייים לילדים. אשמח אם תעדכני אותי לגבי מה היו הממצאים בבדיקה. דר. נוימן

15/12/2016 | 13:14 | מאת: ronche

דר נוימן שלום, מעדכנת שבהמשך להמלצתך לקחת את ביתי לבדיקת רופא, לקחתי אותה לרופאה מומחית לעיניים של ילדים ותודה לאל הכל בסדר :-)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה