ניתוח כלזיון והתרגלות לאור

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/09/2016 | 06:50 | מאת: טל

שלום, יש לי 2 שאלות (ללא קשר ביניהן): 1. לפני כמה שנים עברתי ניתוח להסרת כלזיון והרופא התעקש באותו זמן שיש לבצע את החתך להוצאת הכלזיון מבחוץ ולא חתך פנימי, האם ישנם מצבים שבאמת חייבים לבצע חתך חיצוני ולא חתך פנימי? 2. כבר תקופה ארוכה שאני מרגיש שאחרי התעוררות בבוקר, לוקח לעיניים הרבה זמן להתרגל לאור, לפעמים גם בערך דקה עד שאי הנוחות עוברת, האם זה תקין? אני לא זוכר שלפני כמה שנים זה דרש יותר מכמה שניות בודדות. תודה רבה

24/09/2016 | 07:59 | מאת: ד"ר דורון נוימן

טל שלום, הגעת לפורום מחלות עיניים לילדים, אבל קבל שתי תשובות קצרות: 1-כן. כאשר הכלזיון הוא "חיצוני" (קדמית לטרסוס, אם אתה רוצה להתעמק טיפה באנטומיה בגוגל), אז העור מעליו כל כך דקיק, שבין כך יפתח החוצה בזמן הניקוז, ועדיף חתך כירורגי עדין ומדויק, שמחלים בדרך כלל בלי צלקת משמעותית, מאשר קרע. 2-קרוב לודאי שתקין, אם יש הבדל ממה שאתה רגיל, גש לבדיקת עיניים מלאה אצל רופא עיניים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה