טיפות עיניים (סטרואידים) לילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/09/2016 | 10:40 | מאת: צביה

שלום רב, בני, בן ה5.5 סובל כ-3 שבועות מהפרשות לבנות-צהבהבות בעיניים. ההפרשות לא בכמות גדולה. 2-3 פעמיים ביום. העין לא אדומה ולא נפוחה, והילד לא מתלונן על צריבה או כאב. בהמלצת רופאת ילדים נתנו טיפות פנימיקסין ומרחנו סינטומיצין כשבוע וחצי, אך לא חלה הטבה. רופא עיניים אבחן אתמול דלקת אלרגית והמליץ על זדיטן ל14 ימים, וזיילט ל30 ימים. כשקראתי את רשימת תופעות הלוואי של הזיילט (סטרואידים) די נבהלתי. אשמח לדעת עד כמה תופעות הלוואי נפוצות והאם באמת יש צורך לתת אותם לתקופה כל כך ממושכת. תודה מראש

18/09/2016 | 14:25 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הסטרואיד המוכל בזיילט (לוטמקס=לוטפרדנול) נחשב לחלש ביותר מבחינת תופעות סיסטמיות וסיבוכים מינון כזה הוא מקובל בדלקות אלרגיות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה