מסכי מחשב וקטראקט

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/08/2003 | 17:34 | מאת: מאיר

שלום רב האם ישנו קשר בן התפתחות קטארקט לישיבה של 8 שעות ביום מול מסמך מחשב? (גם בגיל יחסית צעיר 40) או האם יש סיכון להתפתחות בעיות עיניים אחרות? תודה רבה

19/08/2003 | 21:15 | מאת: ד"ר דורון נוימן

פרט לבעיות חולפות של יובש (בגלל מצמוץ לא תקין) "עייפות" וכדומה, לא נמצא קשר בין פתולוגיות עיניות אמיתיות כגון קטרקט ועבודה ממושכת במחשב. (כן נצפו בעיות עמוד שדרה, שורש כף יד ועוד). בהתחשב בעובדה שמליונים רבים של אנשים עובדים כבר במה עשרות שנים מול מחשבים, סביר שאם היה קשר כזה, הוא היה מתגלה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה