עיניים ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/08/2003 | 10:41 | מאת: מירי

יש לי בת בגיל שנה ורבע, מאז שנולדה יש לה שקיות מתחת לעיניים לפני כמה ימים אמרה לי משהי שזה נובע מבעית כליות, שאלתי היא האם זה נכון ואם לא ממה זה נובע? תודה רבה

10/08/2003 | 16:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למירי שלום, הקשר לכליות הוא שבמחלות כליה יש הצטברות נוזלים ברקמות (בצקת), והעפעפיים, בגלל המבנה הלא צפוף שלהם צוברים בקלות נוזלים. האם יש בצקות נוספות? בדיקת רופא ילדים ובדיקת תפקודי כליה תשלול בקלות את האפשרות הזו, שהיא בין כך אפשרות רחוקה בילדה בריאה בשאר המובנים. אם בדיקת העיניים המלאה שלה תקינה, (הזדמנות טובה לבצע את בדיקת הרפרקציה (="מספר" המשקפיים) עם טיפות הרחבה, בדיקה שכל ילד צריך בסביבות גיל שנה כדי למנוע עין עצלה), אז קרוב לודאי שלא מדובר במחלת עיניים כגורם.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה