בדיקת עיניים תינוק בן חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/07/2014 | 23:10 | מאת: בנימין

שלום,בני בן 9 חודשים ובבדיקה שיגרתית בטיפת חלב הרופא טען שיש לו עין אחת טיפה יותר סגורה.ניגשנו לרופא עיניים בדק ואמר שהכל תקין ואז הוא אמר שאם אנחנו כבר כאן אז נעבור את הבדיקה היו מקיפה עם הטיפות . התוצאות : ראייה CSM בכל עין.BE מ"ק תקין בפנס,אישונים שווים RRR.תנועות תקינות .הירשברג ותבחיןכיסוי לקרוב-ישר.כעת לא רואים פטוזיס-אולי מינימאלי ביותר משמאל,פעילות לבאטור טובה.עם C+M:קרקעיות תקינות.רפרקציה בשתי העיניים 180 * 0.50 -5.00 + אבחנה: HYPERMETROPIA .הוא הפנה אותנו למכון עיניים , אנחנו מאוד מודאגים .1.האם המצב יכול להסתדר לבד עם הגדילה של הילד ? 2.האם הוא יהיה חייב משקפיים ? 3.האם יכול להיות שהבדיקה שגויה מכיוו שהבן שלי היה דיי עייף בבדיקה ? 4. מה הסיכונים של העניין? תודה !!

25/07/2014 | 15:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

1-כן. 2-יכול להיות, תלוי במספר. 3-לא סביר, אין קשר בין העייפות של הילד ובין "מספר" המשקפיים. 4-רוחק ראיה לא מטופל יכול לגרום לפזילה ולעין עצלה. מעקב וטיפול (במידת הצורך) על ידי רופא עיניים לילדים ימנעו את הופעת הסיבוכים הנ"ל. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה