בדיקת עיניים בטיפת חלב

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/06/2014 | 13:47 | מאת: יפעת

צהריים טובים, הייתי עם בני (בן שנה ו5 חודשים) בבדיקת עיניים שגרתית בטיפת חלב, בסופה המליצו לי לפנות למומחה. האורטופטיסטית ציינה שזה "כנראה כלום" אבל כדי להיות בטוחים ב100% המליצה לי לגשת לרופא. תוצאות הבדיקה: חדות ראיה ימין ושמאל csm אורתופוריה לקרוב תנועות עיניים תקינות בבדיקת רפרקציה ללא ציקלי (מקווה שהבנתי את הכתב) נראית אסטיגמציה. אשמח אם תוכלו לומר לי מהי המשמעות של התוצאות (לא הבנתי את שורות 2,3,5) והאם עליי לפנות לרופא מומחה בסיטואציה כזו. תודה רבה ויום נפלא, יפעת.

30/06/2014 | 16:12 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליפעת שלום, נתחיל מהסוף- בדיקה ללא ציקלו (הרחבת האישון על ידי טיפות כדי לקבוע אם יש או אין רוחק ראיה וכמה) בילד בין שנה וחצי אין לה הרבה ערך. הילד יכול להיות עם רוחק ראיה גבוה וזה לא יתגלה. (שכיחות כ4% באוכלוסיה של עין עצלה עקב בעיות שלא אובחנו בגיל זה). לגבי הפירוש שביקשת: CSM- עוקב בצורה רציפה ושומר פיקסציה בכל עין אורתופוריה=אין פזילה אסטיגמציה=סוג של הפרעת תשבורת- התמונה לא בפוקוס על הרשתית, ומעל גודל מסויים מצריך תיקון במשקפיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה