פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/06/2014 | 18:22 | מאת: רונה אל

אני בת 38, עם קוצר ראיה -12 מרכיבה עדשות. בשנה האחרונה התפתחה אצלי פזילה בעין שמאל ( עין עצלה) , פזילה כלפי פנימה. הפזילה לא קבועה. אני לא רואה כפול, אבל זה מפריע לי במיקוד וגם אסטטית. קשה לי יותר בקשר עין עם אנשים. עברתי השנה תקופה מאוד קשה מבחינה רגשית ויש לי תחושה שחלק מהסיבות לפזילה היא רגשית, זה קורה גם יותר בזמנים שאני בסרטס. המליצו לי על ניתוח ואני מאוד חוששת. האם תרגילי עיניים יכולים לפתור? כמו כן, האם עיסוק בסמארטפון מחמיר את הבעיה? לפעמים לאחר זמן ממושך מול מחשב קשה לי יותר במיקוד. תודה רבה

18/06/2014 | 11:25 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונה אל שלום. קרוב לוודאי שיש באמת מקום לניתוח. דברי קודם עם הגברת חנה קפלן בתל אביב לגבי התאמה לתרגול. אם על ידי תרגול המצב ישתפר ברמה שבה הפזילה לא מפריעה לך יותר. זה כמובן עדיף על ניתוח. בהצלחה בפתרון הבעיות האחרות דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה