אסימטריה בעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/04/2014 | 17:19 | מאת: רותם

שלום, לבתי בת ה15 יש אסימטריה בעיניים (עפעף אחד גדול יותר מהשני) יש לציין שהייתה לה היפרפלזיה בלסת מה שגרם לעיוות בכל הפנים וחשבנו שהבעיה נובעת משם, אך היא עברה ניתוח לתיקון הבעיה בלסת והעיניים כפי שהיו. בעיון בתמונות ילדות שלה שמנו לב שהבעיה הייתה קיימת כבר אז, אמנם פחות ראו את האסימטריה, ועכשיו רואים בבירור. מגיל 10 היא סובלת מקוצר ראייה וצילינדר בעין ימין. מה יכול להיות מקור הבעיה? האם היא ניתנת לתיקון?

27/04/2014 | 11:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

האבימטריה היא קרוב לוודאי חלק מהאסימטריה הכללית בפנים. קוצר הראיה יכול להיות קשור או לא, וצריך להיות מטופל בהתאם (משקפיים). דר נוימן

27/04/2014 | 12:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרותם שוב שלום, אם כוונת השאלה הייתה טיפול באסימטריה של העפעפיים (ולא בקוצר הראיה), מציע שתפני לאוקולופלסטיקאי. זה תחום התמחות של רופאי עיניים המתמחים בפלסטיקה של הארובה, ניתוחי עפעפיים וכדומה. בכל מחלקת עיניים יש רופא שעושה את זה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה