דלקת עיניים בזמן טיפול ברטיה ובהרחבת אישונים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/04/2013 | 09:02 | מאת: קרן

שלום, בתי צריכה להיות עם רטיה 4 שעות ביום ובנוסף, עם טיפות להרחבת אישונים (בעין החשופה) 4 פעמים ביום. יש לה דלקת עיניים וניתנו לי טיפות עיניים פנימיקסין 3 פעמים ביום ובנוסף משהו שדומה לסינטומצין פעמיים ביום (למרוח על העפעפיים). האם ניתן לשלב את הטיפות להרחבת אישונים (פנילפרין 2.5%)עם הטיפול הזה? האם ניתן לשים לה רטיה אחרי ששמים את הטיפות והסינטומצין? או שעדיף פשוט לחכות לגמר הטיפול דל הדלקת ולשחרר מהרטיה ומההרחבת אישונים? תודה רבה!

29/04/2013 | 15:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לקרן שלום, מציע שתדברי עם הרופא המטפל. אני בספק (סטטיסטית כמובן, לא בדקתי אותה) שיש לה באמת דלקת חיידקית שמצריכה שני סוגי אנטיביוטיקה, וגם לא יודע מה חומרת המחלה הבסיסית מבחינת המשמעות של הפסקת הסגירות וההרחבה. ככלל מסגרת פורום אינטרנטי לא מתאימה למתן הוראות ספציפיות לטיפול. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה