אביבית- מה זה???

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/07/2003 | 11:42 | מאת: יולי

שלום רב לבת של אחותי אובחנה אביבית- דלקת קבועה בעיניים. היא בת 6 ונאמר לה שהיא תצטרך טיפול קבוע במשך כל חייה. היא קיבלה טיפול תרופתי- FML שמכיל סטירואידים ונשמע קצת מפחיד- לטיפול של כמה ימים ו-livostin- לטיפול ממושך, בעצם לכל הזמן מעכשיו. האם תוכל להסביר לי מה זה אביבית? האם זה הטיפול היחדי האפשרי? לכל החיים? עוד מידע יעזור מאוד תודה. יולי

12/07/2003 | 09:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליולי שלום, דלקת אביבית זו דלקת עיניים אלרגית, בדרך כלל עונתית (מכאן השם, אם כי לא חייב להיות דוקא באביב). בדרך כלל המצב משתפר מאד או חולף לגמרי בגיל ההתבגרות. (מי אמר שלכל החיים??). הטיפול באמת מורכב מסטרואידים מקומיים כמו FML (כמובן כמה שפחות), ותרופות אנטי אלרגיות "קלות" יותר, כגון ליווסטין או אופטיכרום, אותן ניתן לקחת באופן ממושך. במקרים קשים צריך להוסיף מידי פעם סטרואידים סיסטמיים. כמובן שזהוי האלרגן והמנעות ממנו זה הטוב ביותר, אך לפחות בנסיון שלי, (פרט למשפחה אחת שעברה לגור בערד והמחלה נעלמה כלא היתה), זה בדרך כלל לא מעשי. כדאי אולי גם להתייעץ עם משהוא העוסק ברפואה הומאופטית- הם טוענים להצלחות יפות בתחום האלרגיה.

13/07/2003 | 13:26 | מאת: למד

אביבית יכולה להיות מציקה מאוד, תלוי בחומרה. אני סובל מזה כבר 30 שנה... ההשתפרות אצלי הגיעה אחרי גיל ההתבגרות. ולאחרונה היא שוב באה לבקר. הטיפול היחיד שעזר לי הוא הומאופטי - תזונתי ותרופתי. מה שעוד יקל מאוד על הילדה הוא ללמד אותה שטיפת עיניים במים, ולעשות זאת בתכיפות בעיקר כשחם ומציק. זה לא פותר כלום אבל עוזר לתחושת הקלה. למד

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה