צפיה בטלויזיה\ מחשב

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/06/2003 | 15:03 | מאת: חגית

מאיזה גיל ניתן לחשוף תינוקות לטלויזיה - ומאיזה מרחק? מאיזה גיל ניתן לחשוף תינוקות למחשב?

29/06/2003 | 19:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לחגית שלום, לא ידוע לי על עבודות מבוקרות המראות ייתרון לגיל מסויים. באופן כללי- אין "מחלת עיניים" הנובעת הצפיה במוניטור (מחשב או טלוויזיה). יש עייפות, יובש, כאב ראש וכדומה, שכולם נובעים כנראה מעצם הריכוז במטרה קטנה (אות) לקרוב במשך זמן ממושך, בדרך כלל בתנוחת ראש לא נוחה (שמת לב כמה מסך יותר גבוה מהמקום בו את מחזיקה מספר?), מצמוץ לא מספיק וכדומה, וללא קשר ל"קרינה" כלשהוא הבאה מהמסך.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה