פזילה לפג

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/06/2003 | 10:48 | מאת: לימור

שלום ד"ר בני נולד בשבוע 35 היום הוא בן 4 חודשיים ועדיין יש לו פזילה ממש קלה פעם או פעמיים ביום בגיל חודשיים הוא עבר בדיקת החזר אור עניים בכל היה תקין האם יש צורך לבדוק את זה עכשיו ? באיזה גל זה אמור להסתדר? תודה מראש לימור

25/06/2003 | 18:59 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללימור שלום, פזילה קלה מידי פעם, בתינוק בן פחות מ-6 חדשים (גם בגיל לא מתוקן לפגות) היא מותרת, ואמורה לעבור לבד. בלי קשר, לפגים יש שכיחות גדולה יותר של פזילה, קוצר ראיה, ועין עצלה. לכן- בגיל 6-12 חודש קחי אותו לרופא עיניים ילדים לביצוע בדיקת עיניים מלאה כולל תשבורת. (זו בדיקה שכל ילד צריך, גם אם לא היה פג). במקרה שלכם, אם יש לך ספק, הייתי מבצע את הבדיקה השגרתית בגיל 6 חדשים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה