עין קופצת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/06/2003 | 13:30 | מאת: יאיר

ד"ר שלום! אני בן 16 ובזמן האחרון (בערך כשבוע) עין שמאל שלי לא מפסיקה "לקפוץ". זה קורה לאורך כל היום ושאלתוי הן: 1) למה זה קורה? 2) מה ניתן לעשות כדי להפסיק או לשפר את המצב? תודה מראש, יאיר

22/06/2003 | 10:05 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליאיר שלום, בדרך כלל מדובר ב"טיק" (=תנועה אוטומטית החוזרת על עצמה, לא קשורה לעין), וחולף בדרך כלל מעצמו. יכול להיות קשור במצבי מתח נפשי, אך לא בהכרח. כל זה בתנאי שבדיקת עיניים מלאה תקינה לחלוטין, ואין גורם מקומי כלשהוא לגרוי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה