פזילה רק בעין שמאל

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/06/2003 | 09:57 | מאת: שרון

תינוקת בת שנה ושמונה חודשים (עברה ניתוח ראש לסגירת תפר בגולגולת בגיל 4 חודשים) אחרי הניתוח עדיין האישון בעין שמאל פונה כל הזמן לכיוון האף מה אפשר לעשות ? האם זה קשור למה שהיא עברה?

17/06/2003 | 11:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, אם הבנתי נכון, מדובר בפזילה בעין אחת, כלומר שקרוב לודאי שיש גם עין עצלה.- התינוקת לא משתמשת בעין זו ויתפתח לקוי ראיה שיהיה קבוע ולא ניתן לתיקון אם הבעיה לא תטופל בהקדם. יש צורך לטפל כפי שמטפלים בפזילה ועין עצלה מכל סיבה אחרת- לתקן את העין העצלה (=שיפור הראיה),ובהמשך הקרוב ליישר את הפזילה. ייתכן שיש קשר לבעיה המקורית - בילדים עם פתולוגיות בגולגולת ובמח יש שכיחות גדולה יותר של פזילה- אך זה לא משנה את הצורך בטיפול, סוג הטיפול ודחיפות הטיפול בעין העצלה, ובהמשך גם בפזילה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה