עיוורון צבעים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/06/2003 | 11:46 | מאת: מיה

שלום, הילד שלי בן שנתיים ואני חוששת שאינו יכול להבחין בין צבעים. ברצוני לציין שהילד מדבר באופן שוטף (כולל משפטים ארוכים) ויודע להגיד את שמות כל הצבעים, אך אינו יודע להגיד שם של צבע שהוא רואה (חוץ מחום ואדום). מצד שני כאשר אני משחקת איתו במשחק של התאמת עיגול צבע ללוח, הוא מסוגל לשים כל צבע במקום הנכון. האם יש אפשרות לדעת בגיל הזה אם הוא עיוור צבעים? כיצד אני יכולה לבדוק זאת?

17/06/2003 | 11:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיה שלום, אם האבא שלך (ואם את יכולה לדעת,גם סבך מצד אמך-אנו מחפשים מקור לכרומוזום X פגוע) לא היו עוורי צבעים, הסיכון של הילד לעוורון צבעים קטן למדי (אך לא בלתי קיים- יכול לעבור מבלי להתבטא אצל מספר דורות של נשים במצב של נשאית בלבד). עד לא מזמן היינו צריכים להמתין עד שהיל יוכל לזהות מספרים כדי לבדוק ראיית צבעים בצורה מדוייקת. לאחרונה יצא לוא מבחן המורכב מציורים. אם הוא יכול לזהות פרח, ציפור, דג וכדומה, את יכולה לבוא איתו אלי (או כמובן לכל מי שיש לו את ספר הציורים) ואוכל לבחון אותו במדוייק. (האם עבר כבר את הבדיקה המלאה כולל תשבורת למניעת עין עצלה? זה הרבה יותר חשוב מראיית צבעים).

18/06/2003 | 09:20 | מאת: מיה

הוא עבר בגיל שנה וחצי בדיקה מלאה אצל ד"ר שפירר והוא אמר שהכל בסדר. (אז היה עוד מוקדם מדי כדי לבדוק את עניין הצבעים). אני אצור קשר עם המרפאה שלך לקבוע תור לבדיקה. תודה, מיה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה