אלביניזם

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/06/2003 | 18:54 | מאת: יולי

שלום ד"ר נוימן, בזמנו התייעצתי עימך בנושא של ניתוח לשיפור ניסטגמוס בבני האלביני ונענתי , תודה. כעת בבדיקה האחרונה מלפני שבוע נתבשרתי כי חדות ראייתו של בני השתפרה מאוד 6/24 ו-6/36 נהיה כעת 6/15 ו-6/20 . שאלותי : 1. איזה הסבר פיזיולוגי יש לשיפור כל כך מהיר וטוב בחדות הראייה , האם ישנו איזשהו ייצור פיגמנט איטי ולא מלא לאורך השנים ?? (ברור לי שלא יהיה מלא אף פעם !! ) 2. האם נכון כי בישראל ניתן להוציא רשיון נהיגה עם חדות ראייה של 6/12 ?? וכפי שזה נראה עכשיו , השמיים הם הגבול ??? האם פגשת בנסיוונך המקצועי לבקנים נוהגים ??? 3. רופא העיניים המליץ שבעין שפחות רואה חד להחליף עדשה "ולהרוויח עוד שורה" , מדוע אם כן לא מחליפים גם בעין השניה ( ציין בפניי שאי אפשר עדיין להחליף ) ?? לעניין הניתוח איננו יכולים לנתח כי מנח הראש שבו בני ממקד את מיקודו אינו קבוע . אודה לתשובתך, יולי

14/06/2003 | 23:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליולי שלום, ראיתי במכתב מה31/1/03 שברק בן 5. בגיל זה יש לעיתים שיפור בתוצאות בדיקת חדות הראיה בגלל שיפור ביכולת ביצוע הטסט על ידי הילד (נכונות להלחם על זיהוי תמונה קטנה יותר ולא לוותר מיד כמו בגיל קטן יותר, או מעבר משיטה לשיטה (מציורים או מE לספרות למשל)), ולאו דוקא שיפור אמיתי בחדות הראיה. האם נבדק באותם תנאים (מרחק? תאורה?). כל אלו יכולים להשפיע. מצד שני, ראיתי גם שיפורים מסויימים אמיתיים בחדות הראיה עם הגדילה בילדים עם אלביניזם, בדרך כלל לא שינויים מרשימים. 2- אכן 6/12 הוא הגבול לרשיון נהיגה.(מספיק בעין אחת בלבד!) 3- למיטב זכרוני פגשתי מטופלים עם אלביניזם שיש להם רשיון נהיגה.

15/06/2003 | 09:23 | מאת: יולי

שלום לד"ר נוימן, תודה על המענה המהיר . האם לאור דבריך יתכן כי זוהי חדות הראייה שהייתה תמיד ואילו עכשיו רק באה לידי ביטוי (כשזה כשלעצמו טוב )עם שיתוף הפעולה מצד ברק ?? ברק נבדק באותו אופן גם ב- 2/03 וגם עכשיו כלומר , גם עם ה- E , גם עם תמונות , גם עם ספרות . השיפור נראה בבירור עם ה- E והספרות , לא היה כל היסוס בתשובותיו להבדיל מ- 2/03 שאז היה המון היסוס בתשובותיו . אינני מחפשת נימוקים , השאלות שלי הן בהתייחס לציפיות שלי מהמצב והתקווה כי ישתפר עוד עם הזמן , העובדות כביכול מדברות בעד עצמן , האם ניתן לומר זאת ?? יישר כוח, יולי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה