לד"ר נוימן

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/06/2003 | 16:14 | מאת: קוקי

שלום רב! תודה רבה לך על תשובותיך לשאלותיי בנושא ניסטגמוס עזרת לי מאד,לקחתי את בני לרופא עיניים ובבדיקה כתוב כך: חדות ראיה שמאל:6/10 ימין 6/10 בדיקה distance s.c ממצאים נוספים : עם שתי עיניים פקוחות מגיע ל6/9 head turn to rt ניסטגמוס הוריזונטלי מהיר מאד. אבחנה : nystagmus . unspecified שאלותיי הם: א' מה אומרת הבדיקה? ב' תנאי המוסד לביטוח לאומי הם : חדות ראייה פחותה מ 3/60 בכל אחת מהעיניים או שדה ראיה פחות מ 20 מעלת בכל אחת מהעיניים, האם בבדיקה זו יש ממצא תואם לדרישות המוסד לביטוח לאומי ואם לא אילו בדיקות יש לעשות כדי לדעת אם בני זכאי לגמלת נכות. תודה תודה ושוב תודה.

11/06/2003 | 19:15 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לקוקי שלום, למיטב ידיעתי (ואני לא בקי בתחום), בחדות ראיה של 6/10 בכל עין לא מגיעה כל קצבת נכות. אני לא יודע יש קצבת נכות על ניסטגמוס לבד. הבדיקה אומרת שלא נמצא גורם ספציפי לנסטימוס (וזה מתאים גם לחדות הראיה הטובה) ושהילד משתמש בהטיית ראש כדי לשפר את חדות הראיה- שם את העיניים בזוית שבה הנסטגמוס מינימלי. (כמובן שאין להעיר לידל ליישר את הראש). ((אני מרשה לעצמי עוד הערה לא לגמרי "רפואית טהורה"- יחסית לנסטגמוס ראשוני, הילד רואה יוצא מן הכלל, (יוכל למשל לקבל רשיון נהיגה). בין אם ניתן יהיה לקבל עבורו קצבת נכות ובין אם לא, מזל גדול שזה המצב, ואני שמח בשבילו שאין לו את הנכות הראיית הניכרת המלווה בדרך כלל מצב זה)).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה