עיניים דומעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/06/2003 | 10:12 | מאת: לימור

ביתי בת 3 שנים בעלת עיניים כחולות הינה דומעת בשתי העיניים לרוב בזמן היציאה מהבית אבל ישנם פעמים שהינה דומעת גם בבית. רצוי לציין(אני לא יודעת אם קשור)שביתי סובלת רוב הזמן מאז נולדה מנזלת קבועה ועברה לפני כחודשיים ניתוח פוליפים ושקדים. מדוע היא דומעת כל הזמן ? זה מאוד מפריע , האם זה מסוכן ? אודה על יעוצך. לימור - אמא דואגת מאוד

11/06/2003 | 18:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללימור שלום, אני מניח שביתך עברה בדיקת עיניים מלאה כולל בדיקת תשבורת (=משקפיים) בהרחבה ונמצא שהכל תקין. (אם לא- זה הזמן) קרוב לודאי שיש לה חסימה (או הצרות שיחד עם הגודש הכרוני באף מתנהגת כחסימה) של דרכי הדמעות, והדמעת משנית לכך. האם יש גם הפרשות מרובות יחסית כאשר קמה משינה? אני נוהג בדמעת בגיל כזה לבצע "מבחן העלמות צבע" שזה מבחן פשוט ולא מסוכן בו אני מטפטף לעין צבע מיוחד, ורואה כעבור 15 דקות אם הצבע עבר לאף. אם לא- מדובר בחסימה). לפי התוצאה של הטסט הזה ממשיכים בבירור/טיפול

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה