האם זו פזילה?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/06/2003 | 08:51 | מאת: רותי

בס"ד שלום לך דוקטור נוימן שמי רותי ויש לי ילד כמעט בן 12, הוא מרכיב משקפיים מגיל 4 שנים. כיום המספר שהוא מרכיב הוא 3.5 הכולל צילינדרים בשתי העיניים. לבעלי יש בעייה של תזוזת העיניים (אני חושבת שקוראים לזה ניסטגמוס), הראייה שלו לא ממוקדת וקשה לו מאוד לראות טלויזיה (הוא יושב קרוב מאוד) הוא מרכיב מספר שבע. המורכב מצילינדרים (איני יודעת את הרכב המספר). השאלה שלי: האם בגלל הבעיה של בעלי , הבן שלי מרכיב משקפיים, וכל הזמן המספר עולה ועולה..? או שאין קשר בין המקרים. גם אני מרכיבה משקפיים עם צילינדרים אבל מספר 2 בלבד. לשאלה אחרת: שמתי לב כשהבן שלי אינו מרכיב משקפיים הוא מתאמץ ופוזל, אבל בדרך-כלל אינו פוזל, האם זה משום שהוא מתאמץ לראות בלי משקפיים? האם אפשר לעזור לבעלי באיזו צורה לראייתו? תודה רבה על תשומת הלב רותי

04/06/2003 | 12:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרותי שלום. לגבי התורשה- בעיות תשבורת (משקפיים) יכולות לעבור בחורשה או להופיע באופן ראשוני. האמת שכעת זה כבר ממש לא חשוב מבחינתך- הטיפול הוא במילא לפי ממצאי הבדיקה. (בכלל נראה לי שבעלך קצר ראיה ואילו הילד רחק ראיה...) אם הבנתי נכון את הנתונים רצוי שירכיב משקפיים כל הזמן- פזילה הנובעת מרוחק ראיה צריכה להיות מתוקנת באופן קבוע על ידי הרכבת המשקפיים. הוא אכן מתאמץ ופוזל בלעדיהם, ואין בזה שום צורך. לגבי בעלך- לא ניתן לענות ללא בדיקה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה