דלקות חוזרות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/05/2003 | 13:25 | מאת: שולה

לד"ר נוימן שלום בני בן 10 סובל מדלקות עיניים חוזרות הוא מקבל טיפות אנטיביוטיות -הוא משלים טיפול וכעבור שבוע עד 10 ימים בערך חוזרת הדלקת שוב. הרופאה אומרת שאין מה לעשות ושהוא צריך לא להדבק. עליי לציין שהוא שוחה בבריכה באופן קבוע של לפחות פעם בשבוע (ועכשו בקיץ הרבה יותר). הדלקות כבר אולי 6-5 פעמים באופן רצוף . האם האנטיביוטיקה הפסיקה להשפיע עליו? האם זה לא גורם לו נזק לראיה? האם לשחיה בבריכה יש איזה שהיא השפעה על הדלקות? האם יש צורך להחליף רופא עיניים? או לשלוח אותו לבדיקות יותר מקיפות.? אודה לך על תשובתך שולה

27/05/2003 | 10:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשולה שלום, נתחיל מהקל- הבריכה אינה מקור לזיהומים. (אין חיים לחידקים במים עמוסי כלור). (זו אגדת עם ידועה, ונובעת בעיקר מזה שאנשים רבים רגישים לכלור וסובלים מאודם וגרוי אחרי שהיה בבריכה-אבל לא מזיהום. דלקת שחוזרת לעיתים כל כך קרובות נשמעת יותר כדלקת אלרגית מאשר זיהומית. יש לעיתים זיהומים כרוניים יותר, כגון כלמידיה, המצריכים טיפול ספציפי. (האם קבלת טיפות Okacin?). אפשר גם לבצע תרבית לסוג ורגישות החיידק מהלחמית, אך מנסיוני זה לא יעיל כלל ולא עוזר לטיפול. בעיקרון- אם עבר בדיקת עיניים טובה השוללת את המצבים המסוכנים יותר כגון דלקת פנימית של העין (אובאיטיס) ודלקת מהרפס,ניתן לנסות טיפול אנטי אלרגי לזמן מה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה