טשטוש ראייה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/05/2003 | 09:58 | מאת: דפנה

הבת שלי, בת 6, מתלוננת על טשטוש לפעמים בראייה. אני חושדת שאולי היא צריכה משקפיים וכמובן שאקח אותה לבדיקת עיניים. אבל רציתי לדעת - אם אני בינתיים רוצה לבדוק לה את הראייה בבית בעזרת קריאה למרחקים (היא כבר יודעת לקרוא) באיזה מרחק היא צריכה להיות מהכתוב (למשל כותרת בעיתון) כדי לבדוק שהראייה שלה תקינה?

24/05/2003 | 15:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדפנה שלום, דרך בדוקה לפספס לקוי ראיה. אבל אם את בכל זאת רוצה, בהנחה שהראיה שלך תקינה, (אפילו עם משקפיים), ראי מאיזה מרחק את קוראת את כותרות המשנה בעיתון בקושי קל. הקטיני את המרחק בכ20%, ובקשי ממנה להגיד את האותיות. (לא לקרא טקסט), פעם בכסוי עין ימין ופעם בכסוי עין שמאל. כאמור- דרך טובה לבזבז זמן ואנרגיה, ולהגיע למסקנות לא מדויקות. (מה עוד שאת לוקחת אותה בין כך לבדיקה, שבגיל זה צריכה לכלול גם בדיקת פזילה לקרוב ולרחוק וראיית עומק). במידה ומחליטים שיש לה קוצר ראיה ורושמים לה משקפיים- שימי לב שמבוצעת קודם בדיקה עם טיפות למנוע תיקון יתר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה