פתיחת חסימה בשק הדמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/05/2003 | 08:28 | מאת: שרון

קראתי מה שכתבת בנושא והבנתי שיש סיכוי שרופא יצליח לפתוח את החסימה. לבת שלי יש חסימה שאינה עוברת. היא בת 10 חודשים- האם יש סיכוי שרופא עיניים יצליח לפתוח את החסימה? בנתיים לא הופננו לכזה וכל רופאי המשפחה שיוצא לנו לראות רק אומרים לחכות. שאלה נוספת- האם יש סיכוי שזה יעבור מעצמו- למרות שגילה מתקרב לשנה? האם מסניונך האישי נתקלת במקרים בהם זה עבר בגיל כה מבוגר (יחסית)? תודה מראש

24/05/2003 | 15:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, את ה"לחיצה" המפורסמת עושים רק רופאי עיניים ילדים, וגם לא כולם. זה יעיל בכשליש מהמקרים. מנסיוני, הלחיצה פותרת את הבעיה טוב יותר כאשר מבוצעת בגיל מס חדשים. עדיין יכול לעבור מעצמו, אם כי הסיכוי קטן ככל שהגיל גדל. בהחלט נתקלתי במקרים בהם החסימה חלפה לבד בגיל שנה ויותר. ויותר חשוב מדרכי הדמעות- הילדה צריכה בדיקת עיניים מלאה כולל בדיקת תשבורת (=מספר משקפיים) על ידי טיפות הרחבה, כדי למנוע עין עצלה. (דרכי ימעות חסומים מסתדרים בסופו של דבר, עין עצלה נשארת עם לקוי ראיה כל החיים!)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה