ריצוד עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/05/2003 | 10:06 | מאת: סיגלית

ילדתי לפני כחצי שנה ולפני כחודשיים הבחנתי כי לעיתים עיניה של בתי מרצדות. פנינו לרופאת עיניים והופננו לנוירולוג לביצוע סי.טי ראש ואולטראסאונד בטן. אציין כי הילדה עירנית ומגיבה, רואה ומזהה (יש לי עוד שני ילדים בבית כמקור השוואה להתפתחות תקינה). אשמח אם אוכל לקבל מעט אינפורמציה על התופעה, בהתחלה נאמר לי כי זה אופייני לתינוקות ואין לי מה לדאוג כי זה יחלוף, הנוירולוג (שלא הרבה בדברים) אמר כי זה לא ניסטגמוס אלא בעיית פיקסציה??? מה זה אומר? למה יש צורך בבדיקת אולטרסאונד בטן? וסי.טי ראש? תודה מראש על כל פיסת אינפורמציה. האם המודאגת

19/05/2003 | 00:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיגלית שלום, ריצוד יכול להיות בטוי ללקוי ראיה מסיבות שונות, וכן יכול להיות ראשוני (ללא גורם ידוע) ואז עלול להיות הגורם להתפתחות לא תקינה של הראיה. בריצוד קל תתכן ראיה תקינה. האם יש גם הטיית ראש ו/או תנודות ראש? מבחינת רפואת העיניים, יש צורך בבדיקת עיניים מלאה כולל בדיקת משקפיים והערכת עצב הראיה. לעיתים ניתן לשפר את התפתחות הראיה על ידי מתן משקפיים מתאימים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה