פזילה בגיל 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/05/2003 | 16:13 | מאת: מיכל

לד"ר נוימן שלום רב, בתי בת 3. מגיל חצי שנה לערך היה לנו תחושה שהילדה נוטה לפזול בעין שמאל מידי פעם. ולכן פנינו לרופא עינים וביקרנו אצלו מדי שנה וכל פעם היתה תשובה שהכל בסדר והעינים אינן יציבות או שזה מבנה האף. בגיל 3 הגענו למרפאה מיוחדת לילדים שבה קבע הרופא שהילדה רואה טוב, שאין לה עין עצלה, אך יש לה פזילה וקיבלנו להרכיב משקפיים 3+,3.5+. שאלתי, באם לא נרכיב לה את המשקפיים, האם יש אפשרות שיגרם לה נזק כלשהו (את הפזילה רואים כאשר היא עייפה או מתמקדת מאוד קרוב)?

03/05/2003 | 23:16 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, רצוי מאד שתרכיב את המשקפיים. הפזילה היא רק סימן לבעיה. הבעיה המקורית היא רוחק הראיה. ילדים עם רוחק ראיה, (תלוי כמובן כמה, לא דומה 7+ ל3+), נוטים להתקשות בעבודה לקרוב, ולעיתים גם להמנע ממאמץ לקרוב, דבר שיכול להתבטא באיחור בלימוד מטלות קריאה וכתיבה וכדומה. בנוסף יש את הסיכון להחמרת הפזילה וגם התפתחות עין עצלה דו צדדית. הצד השני של המטבע הוא שייתכן והרכבת המשקפיים "מקבעת" את המספר ולא מאפשרת לו לרדת לנורמה. (זו רק תאוריה, המתבססת על כך שמאמץ לקרוב "משרה" קוצר ראיה, או במקרה שלכם, מקטין את רוחק הראיה-זו "מחשבה מקובלת" אך לא מוכחת). כאמור, אם כבר יש פזילה, אפילו רק מדי פעם, כדאי שתרכיב את המשקפיים. רופא עיניים ילדים יעזור לכם בהחלטה, לפי מידת רוחק הראיה (בדרך כלל קצת יותר ממה שיש במשקפיים, מדידות הפזילה ומדידות התפקוד הדו עיני)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה