תסמונת דואן

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/09/2006 | 09:26 | מאת: סיגל

לביתי בת 2.7 אובחנה תסמונת דואן והומלץ לנו על הרכבת משקפיים. ברצוני לדעת האם קיים טיפול ניתוחי? האם המשקפיים הם לכל החיים?והיכן אוכל לקרוא חומר על הנושא? תודה ושנה טובה

19/09/2006 | 10:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיגל שלום, התשובה לשאלות שלך תלויה במספר. צריך לזכור גם שלילדים הסובלים מתסמונת דאון יש חולשת אקומודציה (אקומודציה=היכולת של העדשה להוסיף כח בזמן פוקוס לקרוב, הדבר בגללו בגיל 40 צריך פתאום משקפי קריאה) ורצוי לתת להם תיקון על ידי משקפיים בי/מולטיפוקליים שמקילים בהרבה על העבודה לקרוב. לעיתים רק לקראת גן חובה או בית הספר. אפשר לאבחן את קיום או אי קיום הקושי הזה על יד בדיקה ספציפית (רטינוסקופיה דינמית, בודקת את יכולת הוספת הפוקוס לקרוב של העין) דר. נוימן

11/11/2007 | 22:13 | מאת: ענת

אני גננת בגן ילדים ובגן בו אני עובדת לומד ילד המובחן בתסמונת דואן...הייתי מעוניינת לקרוא חומר בנושא ,אשמח אם תפנה אותי למקורות מידע. בנוסף הייתי מעוניינת לדעת האם יש דברים חשובים פרט לכך שהילד אמור לשבת ממול לגננת במפגש היכולים לעזור ולהקל על הילד. האם הילד סובל מקוצר ראיה , האם יש לו ראיה דועינית, והאם יכול להיות לו קושי במיקוד , בקשר עין יד או כל דבר אחר.אשמח לקבל עזרה ענת

11/11/2007 | 22:13 | מאת: ענת

אני גננת בגן ילדים ובגן בו אני עובדת לומד ילד המובחן בתסמונת דואן...הייתי מעוניינת לקרוא חומר בנושא ,אשמח אם תפנה אותי למקורות מידע. בנוסף הייתי מעוניינת לדעת האם יש דברים חשובים פרט לכך שהילד אמור לשבת ממול לגננת במפגש היכולים לעזור ולהקל על הילד. האם הילד סובל מקוצר ראיה , האם יש לו ראיה דועינית, והאם יכול להיות לו קושי במיקוד , בקשר עין יד או כל דבר אחר.אשמח לקבל עזרה ענת

01/01/2008 | 20:08 | מאת: רוית

ברצוני לדעת האם יש ניתוח כלשהוא שיכול לעזור לתסמונת דואן בהזזת האישון לילדה בת 4 או לבניית שריר החסר

01/01/2008 | 20:09 | מאת: רוית

ברצוני לדעת האם יש ניתוח כלשהוא שיכול לעזור לתסמונת דואן בהזזת האישון לילדה בת 4 או לבניית שריר החסר האם שחייה יכולה לעזור ללימוד הטיית הראש בכדי לא לעשות פזילה

09/01/2008 | 07:32 | מאת: שולה

האם ניתן לנתח תסמונת דואן, אף אם אין הטיה של הראש והרצון לנתח הוא קוסמטי בלבד? ואם כן, באיזה גיל מומלץ לנתח?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה