עניים דומעות ודלקות חוזרות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/03/2003 | 13:47 | מאת: ליאת

בתי בת שנה וחצי ועיניה דומעות ומודלקות לעיתים קרובות. בגיל חצי שנה הייתי אצל רופאת עינים לאחר שראיתי כי הריסים שלה פונות לתוך העין . הרופאה אמרה שאם עד גיל שנה ענין הריסים לא מסתדר הילדה תאלץ לעבור ניתוח הריסים כרגע מופנות החוצה אבל העינים דומעות ומודלקות לעיתים קרובות.מדוע?

28/03/2003 | 10:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

המצב של "היפוך ריסים" (למעשה מדובר בהיפוך של שולי העפעף) קורה בגלל שולי עפעף רפויים, דבר הגורם לעפעף (התחתון) להתהפך פנימה בזמן מצמוץ, ולריסים לגעת בקרנית ולגרום לגרוי, דמעת, והפרשות. למרבה המזל, 1- הקרנית בילדים מאד עמידה, ולא נגרם בדרך כלל נזק קבוע (צלקות קרנית). 2- המצב חולף מעצמו בגיל שנה-שנתיים, כאשר שולי העפעף נעשים מעט מתוחים יותר וההתהפכות מפסיקה לקרות. אם עדיין יש הפרשות ודמעת, שווה לראות את הילדה, לבדוק היטב את הקרנית וכו, (וכרגיל אני שואל- האם עברה בגיל שנה את הבדיקה השגרתית כולל הרחבת אישונים ובדיקת משקפיים למניעת עין עצלה? הרבה יותר חשוב מבעיית העפעף)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה