בעיית עיניים?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/03/2003 | 22:08 | מאת: איציק

התינוקת שלי הינה בת כ-שבעה חודשים. לפ]ני מספר ימים חלתה בשפעת ויראלית המלווה בחום גבוה. עתה היא נמצאת בשלבי סיום המחלה, החום חלף והיא מקבלת עדיין את התרופות הבאות לטיפול בדלקת קלה באוזניים : דיזורן (טיפות אוזן) וכן מקסיוויט פורטה 250.אתמול אבחנו כי בעת שהתינוקת צוחקת או משועשעת היא מקמטת את אפה תוך כדי מיצמוץ קל בעיניים והעלאת האישונים כלפי מעלה. זה לא קורה כל הזמן, ואפשר לאמר שהיום זה הופיע כשמונה פעמים. אציין, כי התפתחות הראייה של התינוקת עד כה היתה תקינה ( מבחינה באנשים, משחקים, מביטה בכפות ידיה וכד' ). שאלתי היא, האם יש מקום לחשש? ממה זה יכול לנבוע? האם נדרשת בדיקה שהיא? אם כן, היכן? חן, חן

27/03/2003 | 12:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאיציק שלום, קרוב לודאי שהתופעה חסרת חשיבות, בעיקר אם חולפת. בכל מקרה הילדה מתקרבת לגיל בו כל ילד צריך בדיקת עיניים מלאה, כולל בדיקת "מספר" המשקפיים על ידי טיפות להרחבת האישון, לאבחון מוקדם ומניעת עין עצלה. אם לא יחלוף, תקדים פשוט את הבדיקה אצל רופא עיניים ילדים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה