צילינדר אצל תינוק בן 10 חוד'

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/02/2006 | 10:15 | מאת: קרנית

לד"ר שלום! לאחרונה ביקרנו אצל רופא עיניים בעקבות חשד לפזילה אצל בנינו בן ה-10 חודשים. הוא טען שאין לו פזילה אמיתית אלא פזילה מדומה כתוצאה ממבנה העין. אולם הוא ביצע הרחבת אישונים ובבדיקה הוא גילה שלבני יש צילינדר של 1.5 בשני העיניים. ככשאלתי אותו האם זה יכול לפגום באיכות ובחדות הראייה הוא השיב שזה לא משפיע לא על קוצר ולא על רוחק ראייה. נתבקשנו לבוא למעקב בעוד שנה. ולשאלותי: האם הערך של הצילנדר גבוה? מקריאת אינפורמציה על המושג "צילינדר" הבנתי שכן יש השפעה על איכות וחדות הראייה (בסתירה לדברי הרופא המטפל). האם זה נכון בכל המקרים? אם כן אשמח לקבל פרטים לגבי הטיפול. האם הצילדר עובר בתורשה? ראוי לציין שאני מרכיבה משקפיים ויש לי צילינדר נמוך. ועוד שאלה קטנה- האם צפייה בטלוויזיה מקרוב פוגמת בראייה אצל פעוטות? בתודה על תשובתך קרנית

04/02/2006 | 12:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לקרנית (שם טוב לרופאת עיניים...) שלום, צפיה בטלויזיה לא פוגעת בעינים או בהתפתחות מערכת הראיה. צילינדר קטן (עד 1.5 בערך) וסימטרי שכיח בתינוקות, בדרך כלל חולף במשך הגדילה, ולא גורם לעין עצלה, ולכן מקובל לא לטפל (=משקפיים) בגיל זה. נכון מה שקראת שבגלל השגיאה הצילינדרית חדות התמונה המתקבלת על הרשתית היא קצת פחות חדה מאשר בהעדר צילינדר. אני נוהג לחזור על בדיקת התשבורת כעבור 6 חדשים. דר. נוימן

15/05/2014 | 09:11 | מאת: מרים

האם ברוב המקרים אצל פעוטות שנזהים צילינדר בבדיקת ראייה זה מסתדר כפי שהרופאת עיניים אמרה?

20/05/2014 | 10:01 | מאת: יאיר

שלום ד"ר היום היינו בטיפת חלב ובבדיקה הפנו את בני בן 7 חודשים לבדיקת רופא לצילינדר האם הבדיקה שמבצעים בטיפת חלב אכן אמינה וסופית והאם יכול להיות שבביקור אצל הרופא יכול נתבשר שעם הגיל יעבור לבד אנחנו מאוד מודאגים נשמח שתרגיע אותנו מעט

23/02/2016 | 22:12 | מאת: אפרת

שלום רוצה התייעצות הבן שלי בן כמעט שלוש התחיל למצמץ מזה שבועיים הייתי אצל רופא עיניים הוא בדק ואמר שאין לו מספר אבל יש צילינדר וכנראה שזקוק למשקפיים הוא שלח אותי למומחה לילדים לקבל חוות דעת נוספת לטענתו מבנה האישון הוא ביצה ולכן יש צילינדר וצריך משקפים לתקופה ואחר כך לבוא לביקורת לבדיקה מחודשת שאלתי אם זה לכל החיים הוא טען שזה טוב שבאנו כעת זה ימנע לקויות ראיה בעתיד וזה לא בהכרח לכל החיים אשמח לקבל אינפורמציה בנושא האם הרכבת המשקפיים תמנע או תקטין את הצילינדר? לכמה זמן הוא יזדקק להם ? לפני שיחליטו אם זה קבוע או לא כ ני בעצמי מרכיבה משקפיים וזה סיוט מבחינתי ולכן אני חוששת לבן שלי ולא רוצה שהרכיב אשמח להתייחסותכם תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה