דלקת עיניים אלרגית כרונית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/03/2003 | 23:31 | מאת: ח.ב.

אני רופאת ילדים, בני בן 6, סובל מזה שנתיים וחצי מדלקת עיניים אלרגית כרונית, יומיומית. הוא טופל בתחילה באופטיקרום זמן ממושך אך החדרת טיפות לעניו הוותה סבל רב עבורו ולא חל שיפור אלא ל2-4 שעות לאחר הטיפות, כמובן שהמצב חזר עם הפסקת הטיפול. מעבר לטילוויסט הופסק משום שהטיפות שרפו לעיניו. משך זמן מה עזר לו טיפול דרך הפה בפרופיטן, אך יעילותו ירדה עם הזמן והיתה תופעת לוואי של ירידת ריכוז. תרופות אנטיהיסטמיניות אחרות דרך הפה, מרדימות מהדור הישן או לא מרדימות מהדור החדש, לא הועילו כלל. טיפול אלטרנטיבי הקל למשך חצי שנה אך עם החמרה חדשה והופעת נגע אדום ווסקולרי קבוע בלחמית (2-3 מ"מ) הלכנו לר. עיניים לילדים, אשר אכן מצא כי המצב אלרגי והמליץ על טיפות עיניים סטרואידליות (סטרודקס) 4 פעמים ביום ולרדת בהדרגה כל שבוע ואז לעבור לזדיטן או אופטילסט. מתן הסטרודקס גרם לו תוך מס' ימים לטשטוש ראיה והועיל גם הוא רק לזמן קצר, כך שלאחר שבוע וחצי טיפול (כ3 פעמים ביום) הפסקנו בהדרגה ועברנו ל2 המומלצים האחרים, שלא עזרו כלל. עלי לציין כי הזלפת טיפות העיניים מענה את הילד ואת עיניו הרגישות עד מאוד. כ"כ עלי לציין כי במשפחתנו רווחת הגלאוקומה. תבחינים עוריים לא הראו כל אלרגיה! מה לדעתך עלינו לעשות ע"מ לעזור מבלי שהדבר יהיה כרוך בסבל לאורך שנים? מה הנזק המשני שיכול להגרם מדלקת עיניים אלרגית ממושכת כ"כ? אודה לך מאוד על התייחסותך.

07/03/2003 | 09:59 | מאת: ד"ר דורון נוימן

כללית- הבעיה קשה, מכיוון ש(כפי שאת יודעת) אין לנו דרך "לרפא את האלרגיה" וכל הטיפולים למיניהם רק מעכבים שלבים שונים של התגובה האלרגית, ורובם רק בזמן המתן או לזמן קצר אחריו. הפתרון האמיתי הוא במניעת החשיפה לאלרגן, ובדרך כלל לא מושקע מספיק מאמץ בכוון זה. (קל יותר לתת תרופה) צריך לנסות: שטיפה של העיניים במים זורמים מספר פעמים ביום. לעיתים ניקוי הריסים על ידי "שמפוו ג'ונסון ללא דמעות" (רוב הילדים בגיל זה לומדים בקלות לשים מעט על קצה האצבע, להקציף על הריסים בעיניים סגורות ולשטוף). את הבית לא לטאטא, (מעלה הרבה אבק לאויר שנשאר זמן רב) אלה לשאוב או לשטוף. לשאוב את המזרון והכרית של הילד, ספות בסלון וכו עם שואב חזק (כגון הדייסון). מינימום וילונות ושטיחים. חמרי כביסה עדינים למצעים של הילד. יש ילדים שכל זמן ששומרים נהלים כאלו יש שיפור ניכר, והחמרה כאשר מפסיקים, ויש כמובן כאלו שגם כל הנל לא עוזר, כי גורם האלרגיה הוא ממקור אחר. יש גם עוד תרופות כמובן (כגון ציקלוספורין בטיפות, אבל זה למצבים קיצוניים. אנא כתבי לי אם הועיל.

07/03/2003 | 10:45 | מאת: ח.ב.

תודה רבה לך על תשובתך המהירה והמייעצת. ננסה זאת ובהמשך אהיה אתך בקשר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה