עין עצלה וצילינדר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/03/2003 | 22:25 | מאת: מיכל

לדר' נוימן היקר, אודה לך אם תוכל להסביר מה צריך להעשות מבחינה רפואית ע"מ לפתור בעיה של עין עצלה אצל תינוק בן שנה ואם מדובר ברטיה האם זה לא יפגע בעין השניה? ושאלה לגבי תנוקת נוספת (בת שנה) - אם בדיקת העיניים היסודית היתה תקינה למעט איזכור של צילינדר קל, האם יש דרך לטפל בצילינדר? ובמידה ותהיה החמרה מהו הטיפול הניתן? (משקפיים, עדשות וכו'..?) בברכה, מיכל.

07/03/2003 | 09:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

מיכל שלום- א- כל הכבוד שאבחנתם בזמן. ב- הטיפול הוא תיקון הבעיה שגרמה לעין העצלה (כגון משקפיים), ואם צריך גם "להכריח" את המח לעבוד עם העין החלשה (כגון רטיות או אטרופין). יש סיכון בכל טיפול רפואי, וגם ברטיות.

12/03/2003 | 21:34 | מאת: חן סיגלית

חן סיגלית לביתי בת ה - 8וחצי התגלתה עין עצלה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה