דלקת עיניים ואטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/10/2005 | 21:06 | מאת: לירון

בתי בת חצי שנה סובלת מדלקת עיניים מלידה. אולי התעלות חסומות, אך רופא עיניים שראה אותה חשד שיש לה אטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור). זה יכול להיות קשור לדלקת עיניים?

15/10/2005 | 21:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללירון שלום, יש קשר בין אלרגיה סיסטמית ונטיה לדלקת עיניים אלרגית. הקליניקה של חסימה בדרכי הדמעות שונה לחלוטין וקלה להבדלה מדלקת עיניים אלרגית, כך שלא צריכה להיות בעיה של אבחנה מבדלת בניהן בתינוק. דר. נוימן

15/10/2005 | 22:10 | מאת: לירון

ראשית תודה על תשובתך המהירה. האם אני יכולה לזהות את הגורם לדלקת בעצמי? מלבד דמעות ללא בכי (אני לא בטוחה בקשר לזה...) יש איזה סימן מובהק?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה