ניתוח לתיקון פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/10/2005 | 06:14 | מאת: תמי מוושינגטון

בהמשך לתכתובת קודמת בפורום: בני סובל מ- accommodative esotropia. בבדיקה אחרונה עולה כי - corrected acuity - 20/20 בכל עין בשימוש ב"טבלת אלן". +3.00 sphere ou; +3.00 add ou (full cycloplegic Rx) Ocular alignment with bifocals: ET=15 ET’=15 ET’ through distance Rx=40 ET without correction = 45 Eye movment full with 2-3+ inferior oblique overaction. Stereoacuity – nil הרופא כאן המליץ על ביצוע ניתוח אך הסתייג ואמר כי יכול להיות שאחרי הניתוח הילד (בן 4) עדיין יזדקק למשקפיים. מהי דעתך ? האם בגילו של הילד זהו הטיפול המומלץ ? מהם הסיכונים/סיכויים להצלחה של הניתוח ? מודה מראש. תמי

07/10/2005 | 08:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לתמי שלום, (הפכת קצת את הפורום ממקום להבהרות כלליות לתחליף לחוות דעת שניה, אבל לא נורא...) אני במצב הזה בהחלט הייתי מנתח. קרוב לודאי שיזדקק למשקפיים גם לאחר הניתוח, מכיוון שיש לו מרכיב אקומודטיבי משמעותי. (ראי את ההבדל בזוית עם ובלי משקפיים, או הרחוק לעומת הקרוב). מטרת הניתוח היא לא להפטר מהמשקפיים, אלא שיהיה ישר כאשר מבצע כמות נורמלית של אקומודציה, ובמקרה שלו הוא זקוק (רק בנתיים, אני מקוה) לעזרת המשקפיים כדי לבצע "רק" אקומודציה נורמלית ולא מעבר לזה. למרות זאת, רפואה זו לא מתמטיקה, וחלק מהילדים האלו מסתדרים לאחר הניתוח ללא משקפיים. שוב, ההורים רואים בזה תוצאה רצויה, אבל למעשה זה קצת תיקון יתר. דר. נוימן

07/10/2005 | 09:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בניתוח צריך כמובן גם להתייחס ל Inf oblique overactions. אני עושה במקרים אלו הסטה קדמית (Anterior transposition) של שני השרירים האלכסוניים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה