דמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/10/2005 | 22:46 | מאת: קוקולה

שלום, בתי בת 5 חודשים, העיניים שלה תמיד לחות ויש לה הרבה דמעות לפעמים אפילו שהיא אינה בוכה. האם זה נורמלי? או שיש צורך בבדיקה. שאלה נוספת: האם זה נכון שלתינוקות שרק נולדו אין דמעות?

05/10/2005 | 10:59 | מאת: ד"ר דורון נוימן

1- קרוב לודאי חסימה בדרכי הדמעות. שווה הערכה, אם כי רוב הסיכויים שיחלוף לבד. 2-לא נכון. העין לא יכולה להתקיים ללא דמעות כלל. מה שכן, עד גיל 10 שבועות לערך יש מעט דמעות, ומספיק הנידוף הטבעי משטח הפנים של העין כדי לסלק את כל מהשנוצר. מעבר לגיל זה יש עלייה בייצור הדמעות, וצריך כבר את מערכת הניקוז (="תעלת הדמעות") כדי לטפל בעודף שלא מתנדף. אם יש בעיה בדרכי הדמעות, רואים אז דמעת גם כאשר הילד לא בוכה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה