דלקת עיניים מלידה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/10/2005 | 00:00 | מאת: דפי

בתי בת חצי שנה, וסובלת מדלקת עיניים מיום היוולדה, שמתבטאת בהפרשות צהבהבות-ירוקות, בכל משך היום. לאחרונה נדמה היה שיש הקלה, אך בעקבות מחלת חום קלה שהיתה לה המצב שוב החמיר. הרופאה רשמה לנו טיפות תרוצידין כשהיתה בת חודש וחצי, ולאחר שבועיים לא ניכר שיפור אז הפסקנו. רופא אחר טען שאסור לתת אנטיביוטיקה מכל סוג בגילה, וצריך רק לנקות. מאז אנחנו מנקים לה את העיניים בתה (בעיקר קמומיל ואופרזיה, לפעמים שחור) כמה פעמים ביום, לפעמים יש הקלה זמנית אך לא פתרון של ממש. האם הדלקת נגרמת בגלל צינוריות ניקוז חסומות? מה ניתן לעשות? האם דלקת ממושכת כזו עלולה לגרום לרגישות כרונית כשתגדל או לפגיעה בראיה חלילה? העפעף התחתון שלה נפוח (אולי זה פשוט המבנה ואלי עקב הדלקת) ופתח הצינורית פונה כלפי פנים העין. האם זה קשור לענין? (אין בעיה של דמיעה, היא בוכה עם דמעות)

03/10/2005 | 10:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

השאלות החשובות לצורך אבחנה מבדלת בין חסימה בדרכי דמעות (הגורם השכיח למה שאת מתארת) ובין בעיה זיהומית (נדיר ביותר במהלך כזה) הן 1- האם את בטוחה שאין כלל דמעת (אפילו דמעה מידי פעם) כאשר לא בוכה? 2- האם הלחמית (=ה"לבן") של העיניים לבנה או אדומה בזמן ה"דלקת"? המנח התקין של פתחי דרכי הדמעות מכוון העפעפיים הוא לכוון גלגל העין. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה