בעיית ראיה לבת 9

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/09/2005 | 10:51 | מאת: מדי

שלום ילדה בת 9 התלוננה על כאבי ראש ...בבדיקה אצל אופטומטריסט התגלה מס 3/4בפלוס בשתי העניים בעית הראיה היא בעיית שרירים לפי דברי הבודק והצורך במשקפיים רק לקריאה וליד המחשב הילדה קיבלה משקפיים בגודל 1/2 בכל עין בפלוס הילדה השתמשה בהם כמה ימים והפסיקה להשתמש ורואה טוב בקריאה ואינה מתלוננת האם המשקפיים מיתרות ? מהי התופעה שבגיל כזה צעיר יש צורך במשקפי קריאה ? האם הראיה יכולה לחזור להיות תקינה ? (כדברי הבודק) מה הזמן המוערך שזה יכול להשתנות ? אם אובחן מספר 3/4 בכל עין ...יש הצדקה לכך שעשו לה 1/2 בכל עין ? תודה

30/09/2005 | 10:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למדי שלום, (קחי את התשובה בערבון מוגבל, בהתחשב בכך שלא בדקתי את הילדה ואני עונה באופן כללי בלבד במקרה זה). אם אין לילדה קושי מוגדר בעבודה לקרוב, ואין לה נטיה לפזילה או פזילה ברורה, אין כל צורך במשקפיים 0.5+ והם מיותרים לחלוטין. התשבורת הנורמלית בגיל זה היא + קטן, הדבר לא גורם כל בעיה, ודאי לא כאב ראש, ויורד לאפס בגיל ההתבגרות. (אם לא ממשיך למינוסים, כלומר קוצר ראיה). בכל מקרה אין לתת משקפי + לילד או למבוגר ללא בדיקה עם טיפות. (יכול להיות ש"מתחבא" + הרבה יותר גדול, המתגלה רק בבדיקה עם טיפות.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה