הטיית ראש בעת צפייה בטלויזיהו

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/09/2005 | 10:04 | מאת: צלילה

שלום רב, בתי בת 4 מטה את הראש הצידה ומסתכלת בעין אחת בטלויזיה, אציין שבכל פעילות אחרת כגון הרכבת פאזלים התבוננות בספר וכו' תופעה זו אינה קורית,בדיקת עיניים תקינה כולל פונדוס, מצא חצי צילינדר בכל עין פרט לכך תקין. שאלתי מה י התופעה וכיצד להתייחס אליה. נ.ב. נערכה גם בדיקה נוירולוגית ילדים והיה תקין.

23/09/2005 | 13:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אם אכן הבדיקה תקינה לחלוטין, זה כנראה לא מהעיניים. (לא כל כך סביר בהתחשב בעובדה שקורה רק בטלויזיה, שזב דווקא כן אופייני לבעיות עיניים.) מציע: 1-אם נמשך, לחזור על בדיקת עיניים ותשבורת מלאה תוך תשומת לב מיוחדת לחולשה קלה של השריר האלכסוני העליון עם גובה קטן בכיוון בו לא אוהבת להשתמש. 2- בדיקת שמיעה במכון אאודיולוגי. ראיתי מקרים כאלו שהבעיה הייתה ליקוי שמיעה לא מאובחן באוזן אחת בלבד. הילד שומע רגיל בדרך כלל, אבל מטה את האוזן הטובה לכוון מקור קול קבוע, כגון טלויזיה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה