עפעף שמאל נחות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/09/2005 | 22:56 | מאת: אורנית

יש לי ילדה בת 8. לאחרונה הבחנו במצב שהעפעף השמאלי שלה מעט מוגדל לעומת הימיני וכתוצאה מכך נוצר מצב שהעפעף נחות במקצת. שאלתי: מה יכולות להיות הסיבות לכך? בנוסך לטענת הילדה היא רואה פחות טוב בעין זו. אשמח לקבל את תשובתך בהקדם

16/09/2005 | 15:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורנית שלום, בהחלט יש מקום לבירור.(בעיקר בגלל המרכיב של ירידה בראיה). מסוג המקרים שהתלונה ככלית מדי לדיון באינטרנט ואין טעם לפרוש אבחנה מבדלת רחבה שרובה לא תהייה רלוונטית לעיניינכם. קחי את הילדה לבדיקת עיניים, שבמקרה זה צריכה לכלול הערכה של תנועות עיניים, תפקוד העפעפיים, לברר שאין בלט עין, לבדוק תגובות אישונים באור ובחושך וכדומה, והרופא ידיין באופן ספציפי לממצאים והצורך להמשך בירור אצלכם. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה