ניתוח קטרקט.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/09/2005 | 22:21 | מאת: שרה ב.

לד"ר נוימן שלום! בני בן ה-15 סובל מתופעת הקטרקט בשתי עיניו. מיום ליום מצבו מתדרדר. הרופא אמר לנו שדרוש ניתוח דחוף וששום משקפיים לא יעזרו. ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. האם הניתוח כרוך בסיכון כלשהו? 2. האם ידוע לך על תופעה זאת בגיל זה?3. האם יש רופא טוב שאתה יכול להמליץ לנו עליו אנו גרים בפ"ת ולכן אנו אמורים לעשות זאת ככל הנראה בשניידר.4. כיצד מתבצע התהליך של הניתוח והאם יש בדיקה שקודמת לניתוח. בתודה מראש ההורים המודאגים.

16/09/2005 | 15:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שרה שלום, אלו שאלות רחבות מדי לדיון בפורום, אתם צריכים לשבת לשיחה מפורטת עם הרופא המנתח על כל הנושאים האלו. (אני נוהג להזמין את ההורים בנפרד בסוף יום מרפאה לצורך זה). מכל מקום, אנסה לענות לך בתמצית: 1-כמובן כל ניתוח כרוך בסיכונים. 2-אנו מנתחים קטרקט בתינוקות החל מגיל מספר ימים. 3-יש מספר רופאים טובים עם נסיון בתחום ניתוחי קטרקט בילדים. יש הבדלים קלים בשיטות, אני למשל נוהג להשתיל עדשה בגיל מוקדם מאד, יש כאלו שמחכים יותר. בגיל 15 וודאי שישתילו לבנך עדשות תוך עיניות. 4- יש בדיקות קודמות הן לעיניים והן לקביעת מספר העדשה המושתלת, וכן יש מקום לבירור לגורם הקטרטקט בגיל זה. בניתוח אנו מוציאים את תוכן העדשה הקטרקטוגנית ומשתילים במקומה עדשה מלאכותית. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה